Tankar om den kommande kullen efter SE VCH Lustans Camelon Sprite & Semtegens Tranbär;

I denna kombination förväntar vi oss att avkommorna ska bli både duktiga och vackra!
Mamma Kira är efter en av våra mest framgångsrika avelslinjer arbetsmässigt och har dessutom också Englands mest kända och framgångsrika linjer bakom sig. Hennes förra kull har redan visat sig vara framgångsrik på både arbetssidan och på utställning, se Camelon-kullen.
Pappa Stellan har också en mycket intressant stamtavla med många framgångsrika hundar både jaktmässigt och utställningsmässigt! Extra kul är det att han också har Engelska linjer bakom sig i form av duktiga hunden Trioaks Favour. Bakom honom hittar vi bl.a. Blackrake Otello of Collyers och Trioaks Raffle som lämnat efter sig flertalet Top Winning Trial dogs!
Stellan och Kira kompletterar varandra utmärkt.
Så våran förhoppning med denna kombination är att få fram friska och sunda vackra flattar med stor arbetslust!

Kira kommer från en kull med 9st valpar. Flera av dessa har visat sig vara bra arbetshundar. Inte mindre än 4st är viltspårschampions, flera har fått titlar inom lydnad. Endast 2st har startat på jaktprov men med bra resultat. Flera av valpköparna är första gångs hundägare, men har jobbat jättebra med sina hundar.

Kiras stamtavla är väldigt intressant då hennes pappa är importerad från Englands mest kända och framgångsrika linjer.
På mammasidan hittar man också flera utställning champions, men framför allt jaktligt duktiga hundar.
Hennes mamma Kayo är en mycket trevlig o duktig arbetshund. Har en 1:a på jaktprov i öppenklassen o skulle säkert kunnat prestera fler sådana, men husse prioriterade den praktiska jakten. År 2008 gjordes några bra försök av Monica, en valpköpare från oss, att ta henne till elitklass. Men det tar lite längre tid att få en äldre hund att lita på någon annan än husse när det gäller dirigering, så det gick inte så bra som vi hade hoppats.
Kayo har också en kull till som trots ung ålder nåt stora framgångar jaktligt o på utställning, se New-kullen!
Kayo i sin tur härstammar från SE UCH SE VCH Gunhills Silent Night. Henne hann vi meritera till utställningschampion, viltspårschampion och få en 1:a i Ekl innan vi tragiskt förlorade henne i magomvridning. Hon blev dessutom tilldelad Svenska Kennelklubbens Bruksavelspris, för hennes duktiga avkommor Kayo då bl.a!

Kira är en harmonisk tik, med fart och fläkt, spontan på vilt, mjuk mun. Hennes styrka är hennes starka sök. Hennes svaghet är att hon kunde vara mer dirigerbar o lyhörd.
Hon har varit på en del andjakter där hon fungerar mycket bra! Ingen and undkommer henne, hon är duktig på att lokalisera de skadeskjutna o tar därefter in dem snabbt o effektivt!

Hon är en mycket vacker välbyggd tik med mycket vackert huvud, vackert uttryck med mörka ögon, bra vinklad både fram och bak, rör sig med bra steglängd, något trång bak, bra förbröst, mycket päls.

Kira!

Stellan!
Semtegens Tranbär har vi lärt känna ganska väl genom att vi träffat honom på de flesta jaktprovsstarter han gjort. Vi är mycket imponerad utav hans arbetskapasitet. Trots han stora vilja att vara till lags o lyda i stort sätt minsta vink så finns den viktiga självständigheten vid söket kvar. En svår balansgång som han klarar utmärkt.
Har en mjukt o fint apportgrepp med snabba upptag o inleveranser. Tränas inför elitklassen.

Stellan!
Utseendemässigt så är han en mycket välkonstruerad hane med bra rörelser runt om. Bra viklad både fram o bak. Lång välansatt hals.Mycket päls! Bra huvud med vänligt uttryck.

Petra o Stellan!
Tusen tack Petra för att vi får låna denna trevliga hund till våran Kira!